top of page

Vil du bli bedre?

1.  Sørg for at du alltid har noe morsomt å øve på. Da er det lettere å holde motivasjonen oppe.  Det er mange ting som kanskje ikke er like gøy å øve på, men som må øves på likevel.  Da er det viktig å putte inn noe som er  morsomt.  Finn ut hva som motiverer deg til å øve og snakk med instruktøren din om dette.

2.  Skaff deg forbilder på instrumentet ditt.  Let opp innspillinger på Spotify eller YouTube.

3.  Hør masse på musikk i alle sjangre!  Lytt aktivt og prøv å finne ut hva som er bra med akkurat denne musikken.

4.  Lytt på innspillinger av stykker du spiller på enetimer og på samspill mens du ser i notene.

5.  Gå på konserter, gjerne på korpskonserter.  Å høre flinke folk spille kan gjøre underverker for motivasjonen, og år man hører mye på flinke folk danner hjernen seg et bilde på hvordan det kan høres ut, som det blir enklere å reprodusere selv.

6.  Foreldre: Følg opp øving hjemme.  Motiver til daglig øving og hjelp til med øvingen.  Kom gjerne på spilletimer for å se hva som jobbes med. Da blir det lettere å følge opp øvingen.

7.  Det er bedre med mange korte økter enn få lange.  Prøv å finne tid til å øve hver dag, om det så bare er 10 minutter.  Man har som regel tid til å øve, det kan være seg i en kort pause fra leksene eller et friminutt fra mobilen.

8.  Når du kommer hjem fra øving: Pakk opp instrumentet og la det stå fremme.  Da senkes terskelen for å øve.

9.  Den beste tiden å øve på er rett etter spilletime.  Det er da man husker best hva man har jobbet med på timen, og øvingen blir mer effektiv.

10.  NMFs sommerkurs er svært lærerike og er bra for motivasjonen.

11.  Øv sammen!  Ta gjerne med instrumentet neste gang du skal på besøk til kompisen/venninnen hvis de også spiller i korps. Det er gøy!

12.  Husk å øve på det som er vanskelig og, men øv det sakte.  Å øve inn feil er veldig dumt og slike feil tar det lang tid å bli kvitt!  Du ender opp med å bruke mer tid på det enn du hadde trengt.  Øv gjerne på de lette notene og, men tenk da over hvordan du kan spille det ennå bedre!

13.  Tenk positivt!  Gi ros til deg selv når du øver.  Lag deg mål for øvingen din.  Hvor flink vil du bli?
bottom of page