top of page

Vi ønsker flere musikanter!

Kirkekonsert juni 2019 2.jpg
Har du lyst til å begynne i Bestum skoles musikkkorps?  Vi tar løpende inn nye aspiranter.
Bli med i korpset – lær å spille et instrument!
Det er gøy å spille i korps!  I musikkorpset spiller vi sammen og har det morsomt hver tirsdag i AKS-tiden.  Vi får også enetimer (30 minutter) med veldig bra instruktører, som har solid trening og erfaring i å undervise barn og unge.  Denne undervisningen er i AKS-tiden på mandag, onsdag, torsdag og fredag, avhengig av instrument.
Vi lærer å spille et instrument, å lese noter, å lytte og å spille sammen med andre.  Korpset har ingen reservebenk og alle får være med!  Musikantene blir kjent med gutter og jenter på tvers av klassetrinn.
17. mai er årets høydepunkt for korpset.  Men i Bestum skoles musikkorps får du også være med på blant annet Halloweenkonsert, julespilling, vårkonsert sammen med Bestum Stasmusikk, seminarer og korpstur.
Hvem kan begynne i korpset?
Alle kan være med!  Vi har opplegg som er tilpasset alle alderstrinn.
Hvilket instrument kan jeg velge?
Bestum skoles musikkorps er et janitsjarkorps.  Det betyr at vi spiller på messing- og treblåsinstrumenter og slagverk:
  • Fløyte
  • Kornett/trompet
  • Klarinett
  • Saxofon
  • Trombone
  • Baryton
  • Tuba
  • Slagverk (trommer, pauker, klokkespill og rytmeinstrumenter)
Instrument får du låne. Det er viktig at du tar veldig godt vare på det.
For de skeptiske foreldre!
Det finnes mange myter om omfanget av foreldrearbeid i skolekorps.  Det er klart at et skolekorps ikke driver seg selv, men vi gjør vårt beste for å holde både kontingenten og foreldreinnsatsen nede.
Foreldre har i underkant av 1 korpsvakt på ca. 2 timer i halvåret.  I tillegg arrangerer vi loppemarked i september og april for å finansiere undervisning og samspill, samt innkjøp og vedlikehold av instrumenter.  På loppemarked må 1 foresatt stille både lørdag og søndag samt 1 kveld samme uke til mottak av lopper. 
Vi har valgt å satse på loppemarked for å ha én veldig lønnsom aktivitet.  Dette er samtidig en meget sosial og hyggelig aktivitet, hvor du som forelder også blir kjent med andre foreldre på skolen.
Kontingenten er 2000 kr. pr. semester, nedsatt til 1300 kr. for barn nummer 2.  Kontingenten dekker kun ca. 15% av den faktiske kostnaden for undervisning og instrumenter, så dette er veldig billig!  For dette beløp får musikantene låne instrument, uniform og får både enetime og samspill 1 gang i uken i tillegg til deltakelse på diverse seminarer og konserter.
Alt samspill for aspiranter og juniorer, og nesten alle enetimer, foregår i AKS-tiden. 
Interessert?
Ta kontakt med styret og bli med på en prøvetime!
Se vår facebookside her:
  • Facebook Social Icon
bottom of page